به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، پیامهای کاهش مصرف روغن و چربی عبارتند از:
- برای پیشگیری از اضافه وزن، چاقی، بیماریهای قلبی-عروقی و سرطانها مصرف انواع روغن و چربی را کاهش دهید. همچنین از شیر و ماست پاستوریزه و کم چرب (کمتر از 1.5 درصد چربی) و پنیر کم چرب به جای پنیرهای خامهای استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که مصرف غذاهای آماده و فست فودها از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا را که چربی زیادی دارند، کاهش دهید.
- به جای غذاهای سرخ شده که مقدار زیادی روغن دارند، از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده کنید. در صورت تمایل به سرخ کردن، غذا را به مدت کم و حداقل روغن مخصوص سرخ کردنی فقط تفت بدهید.
- در تهیه انواع کیک و شیرینی علاوه بر قند زیاد مقدار زیادی روغن به کار میرود. مصرف آنها را محدود کنید و از شیرینیهای ساده و بدون کرم یا خامه که چربی کمتری دارند به مقدار کم استفاده کنید.
مصرف روغن جامد و نیمه جامد را حذف کنید و به جای آن از انواع روغن مایع با اسید چرب ترانس کمتر از دو درصد و البته به مقدار کم استفاده کنید. به خاطر داشته باشید برای حفظ سلامت خودتان، علاوه بر کاهش مصرف نمک، باید قند و چربی مصرفی را نیز کاهش دهید.
پیامهای کاهش مصرف قند و شکر
بنابر گزارش دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن میشود که هر دو از عوامل ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی هستند، بنابراین:
- برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کل قند و شکر مصرفی از برنامه غذایی روزانه باید کمتر از 5 قاشق مرباخوری یا 6 حبه قند باشد.
- بسیاری بر این عقیدهاند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذاها (به ویژه غذای چرب) باعث هضم آن میشود؛ در حالیکه مصرف شیرینی، کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه وزن و چاقی میشود.
- یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین است. قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی که قند افزوده دارند، شیرهای طعمدار، شیرکاکائو و شیرشکلات، پاستیل، بستنی یخی، کیک و کلوچه و بیسکوییت از مهمترین منابع مصرف مواد قندی هستند.
- مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین کارایی انسولین در بدن را ضعیف میکند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت یا انباشته شدن چربی در کبد شود.
- به منابع پنهان قند در مواد غذایی توجه کنید. انواع سس سالاد، سس کچاپ، قهوههای فوری، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی، کمپوتها، انواع شیرینی و شکلات و دسرهای آماده حاوی مقادیر زیادی قند هستند.
- در میان وعده ها به جای شیرینی، بیسکوییت و شکلات، میوه مصرف کنید.
- به کودکان بجای شیرهای طعم دار، شیرکاکائو و شیر شکلات که مقدار زیادی قند دارد، شیر ساده بدهید.
- به جای قند و شکر، از کشمش، خرما، توت خشک به مقدار کم استفاده کنید.
- در صورتی که مایلید از قهوههای فوری استفاده کنید انواع بدون شکر را انتخاب کنید.
- به جای دسرها که مقدار زیادی قند و چربی دارند از انواع میوهها، سالاد میوه یا کمپوت میوه کم شیرین استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم